top of page

Denne lastebilen er unik – og særdeles viktig

I styrt boring bruker alltid borerigg i kombinasjon med en lastebil som den på bildet. Den lastebilen spesialbygget, og så sjelden amerikanske John Deere har laget en reportasje om den. Her kan du se reportasjen – og hvorfor bilen er så spesiell og nødvendig. 
"No dig, no problem. Horizontal directional drilling (HDD) can be a profitable alternative to open-cut trenching — provided you have the right setup."


At det er så sant som det er sagt vil antakelig de fleste involvert i styrt boring og andre NoDig-metoder være enig i. 


Det er innledningen på en reportasje amerikanske John Deere har laget om vår spesialbygde pumpebil. 


Hva John Deere har med vår pumpebil å gjøre? Kommer straks tilbake til det. (Hint: John Deere driver med mye mer enn grønne traktorer…)

Bentonitt

Pumpebilen har en kritisk viktig rolle på alle jobber med styrt boring. I bakre del av skapet på bilen er det montert et blandeverk for bentonitt, og en kraftig pumpe som leverer bentonitten til boreriggen.

Den pumpes inn under boringen, og fungerer som smøremiddel. Smøremiddelet gjør at boringen løper lett og styrbart gjennom løsmassene. I den forre delen av skapet har vi en generator, og den grunnen til at John Deere ville vise akkurat vår bil til hele verden. 


Der har vi nemlig fått montert et 100 KVa generatorsett. Gen-settet er levert av…. du gjettet det kanskje?… av John Deere.


Det var ikke det letteste å få til, med kun 2,45 m tilgjengelig plass. Standard gen-sett på med den kapasiteten er for store. Flinke folk hos danske Gunnar Gulbrand AS (som har bygget opp bilene) klødde seg en hel del i sine kloke hoder før de fant en løsning på plassproblemet. Det fant de hos West Diesel AS, importør for John Deere motorer i Danmark og Finland. – The slot was really tight, but we found that by moving the AdBlue selective catalytic reduction (SCR) system to the right, the generator set fit like a glove while keeping all engine service points easily accessible for maintenance. 


Det sier Rasmus Sørensen hos West Diesel AS i artikkelen. 


72 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page