top of page

Sentral godkjenning i toppklasseEco Drilling AS har nå fått sentral godkjenning som utførende innen vei, grunnarbeid og VA i tiltaksklasse 3. Det er den beste godkjenningen man får her til lands. Se hva TK3 innebærer.

– Det er er veldig hyggelig, veldig viktig og en godkjenning vi er stolt av. Sentral godkjenning i tiltaksklasse 3 er en viktig dokumentsjon på selskapets kompetanse.


Det sier daglig leder Roger Trøsviken i Eco Drilling AS.


Selskapet har i nå på høsten 2023 fått oversendt godkjenningsbeviset som bekrefter det hele. Eco Drilling AS har nå sentral godkjenning som utførende i tiltaksklasse 3 på to områder:

- Vannforsynings- og avløpsanlegg

- Veg- og grunnarbeider

Fra før hadde selskapet sentral godkjenning i tiltaksklasse 2, den nest høyeste klassen.


Vannforsynings- og avløpsanlegg

Godkjenningsområdet omfatter utførelse av vann- og avløpsanlegg samt utførelse av overvannssystem, med tilhørende komponenter og utstyr.

Tiltaksklasse 3 omfatter legging av rør for vann og avløp, samt rør for overvann. Omfatter komplekse og vanskelige anlegg, samt anlegg med middels kompleksitet og vanskelighetsgrad, men der mangler eller feil kan føre til store konsekvenser for helse, miljø og sikkerhet.

Eksempler på utførelse av vannforsynings- og avløpsanlegg i tiltaksklasse 3 kan være:

  • Legging av rør for vann med diameter over 200 mm

  • Legging av rør for avløp med diameter over 400 mm

  • Legging av overvannsrør for store områder i tett bystruktur.

– Eco Drilling har siden oppstart gjennomført flere store og komplekse oppdrag med NoDig-metoder. Disse danner grunnlag for sentral godkjenning i den høyeste klassen for utførende, sier kvalitets- og HMS-sjef Ingvild Aaserud i Eco Drilling.Hun har organisert og gjennomført søknadsprosessen bak godkjenningen. Godkjenningsområde veg- og grunnarbeider omfatter blant annet graving, sprengning, oppfylling, planering og komprimering.


Sentral godkjenning

Sentralt godkjent er en kvalitetsordning for foretak i byggenæringen. Registeret har opplysninger om alle foretak som har fått rett til å bruke kvalitetsmerket sentralt godkjent. Sentral godkjenning utstedes av Direktoratet for byggkvalitet (DiBK).


– Foretak som er sentralt godkjent har kompetanse, erfaring og systemer som er tilpasset deres aktivitet i byggenæringen, opplyser DiBK.

Sentral godkjenning utstedes på ulike områder til foretak som kan dokumentere at de har:

  • Riktig kompetanse og erfaring fra fagområdet

  • Kvalitetssikringsrutiner

  • Betalt skatter og avgifter

Godkjenningen utstedes på tre nivåer, kalt tiltaksklasser.

Tiltaksklasse 1: Enkle prosjekter, og oppgaver der feil får små konsekvenser

Tiltaksklasse 2: Enkle oppgaver der feil kan få store konsekvenser, samt middels komplekse oppgaver der feil får små konskvenser

Tiltaksklasse 3: Komplekse og vanskelige oppgaver, samt middels komplekse oppgaver der feil kan få store konsekvenser

235 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page